سرور Dedicated Server | Dedicated چیست و چه تفاوتی با دیگر سرورها دارد

سرور چیست

سرور Dedicated (سرور اختصاصی) یک خدمت بسیار کاربردی برای توسعه دهندگان کسب و کار و وب سایت‌های بزرگ است؛ در پاسخ به این سوال که سرور دقیقا چگونه کار می‌کند می‌توان گفت در حقیقت سرورها یکسری کامپیوترهای بسیار قدرتمند هستند که همواره درحال فعالیت می‌باشند و از سمت شبکه فرمان می‌گیرند؛ در نتیجه کاربر می‌تواند در هر ساعت از شبانه‌روز برروی بستر اینترنت به جستجو بپردازد و به کمک این سرورها جواب سوالات خود را دریافت کند.

وب سایت‌های معتبر و شرکت‌های بزرگ، نیازمند یک منبع بهتر هستند؛ چرا که داده‌های کاربران این شرکت‌ها و وب سایت‌ها مخصوص خود آن‌ها است و ذخیره‌سازی این اطلاعات غالبا توسط یک سرور Dedicated پشتیبانی می‌شود.

سرور Dedicated چیست

سرورها از فضایی جهت ذخیره سازی منابع نرم افزاری، سخت افزاری و پهنای باند و … بهره می‌برند. این امکانات در سرورهای اختصاصی کاملا خصوصی بوده و تنها در اختیار مدیر سایت یک شرکت یا وب سایت خاص قرار می‌گیرد.

به همین جهت محبوبیت این سرورها روز به روز در حال افزایش است؛ البته باید با این نکته اشاره کرد به دلیل امکانات اختصاصی که برای این سرورها درنظر گرفته می‌شود مخارج تهیه آن کمی بیشتر از سرورهای معمولی است ولی از طرفی سرورهای اختصاصی امنیت سایت شمارا تامین، و به صورت حرفه‌ای از آن پشتیبانی می‌کنند.

اکثرا سایت‌هایی که اطلاعات مشتریانشان بسیار اهمیت دارد و یا دارای اطلاعات محرمانه هستند از سرورهای اختصاصی استفاده می‌کنند و سایت‌های معمولی می‌توانند از روش‌های کم هزینه مانند تهیه سرورهای اشتراکی بهره ببرند.

اگر تمایل دارید به تمام ترافیک سرور و فضای سرور دسترسی داشته باشید اما بودجه کافی برای خرید یک سرور Dedicated مجزا را ندارید؛ اجاره سرورهای اختصاصی یکی دیگر از روش‌هایی است که می‌توانید از آن برای کاهش هزینه‌های خود استفاده کنید.

مزایای تهیه یک سرور اختصاصی

تا اینجای کار با اهمیت تهیه یک سرور Dedicated آشنا شدیم. سرورهای اختصاصی بالاترین میزان امنیت را برای اطلاعات شما فراهم می‌کنند. برای این سرورها از به‌روزترین فایروال‌ها استفاده می‌شود. در ادامه با مزایای دیگر این سرورها آشنا می‌شویم.

  • ارائه خدمات با تمام امکانات
  • توانایی مدیریت در سرورهای لینوکس
  • استفاده از بهترین و قوی‌ترین سخت‌افزارها
  • خدمات مانیتورینگ
  • پیشتیانی حرفه‌ای
  • قابلیت دسترسی در هرساعت از شبانه‎روز

انواع سرور از نظر کاربرد

سرورها در موارد مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند. هریک از شرکت‌ها و کابران با توجه به نیازهای خود می‌توانند از یکی از انواع گوناگون سرور استفاده کنند. پرکاربردترین انواع سرور، همان سرورهای مجازی و اختصاصی هستند. در ادامه با برخی از انواع مختلف سرورها برمبنای کارکرد آن‌ها آشنا می‌شویم:

  • Web server – سرور وب
  • Standalone server – سرور مستقل
  • Proxy server – سرور واسط بین کلاینت‌های شبکه
  • Sound server – سرور دسترسی به ابزارهای صوتی
  • Application server – سرور اپلیکشن
  • Database server – سرور دیتابیس
  • Game server – سرور گیم
  • Home server – سرور خانگی

تفاوت سرور اختصاصی و اشتراکی

سرورهای اختصاصی قطعا یک انتخاب خوب برای نگهداری از اطلاعات یک وب سایت است ولی از طرفی هزینه تامین این سرورها بسیار بالا است به همین دلیل در این بخش به معرفی سرورهای اشتراکی و تفاوت این سرورها با سرورهای اختصاصی می‌پردازیم.

اگر تمایل دارید پشتیبانی سایتی را برعهده بگیرید که امنیت اطلاعات در آن بسیار اهمیت دارد؛ تهیه سرورهای اختصاصی شاید مهم‌ترین گام در این زمینه باشد چراکه این سرورها فقط مسئولیت پشیبانی از وب سایت شمارا دارند و خدمات ویژه‌ای برای آن در نظر گرفته‌اند.

سرور Dedicated

از طرفی هاست‌های اشتراکی یکی از متداول‌ترین، ارزان‌ترین و راحت‌ترین روش‌های هاستینگ به‌شمار می‌آیند. در سرورهای اشتراکی چندین سایت بصورت همزمان به یک سرور متصل شده و از امکانات آن استفاده می‌کنند.

یکی از تفاوت‌های عمده سرویس‌های اشتراکی با اختصاصی در همین تعداد اتصال به یک سرور می‌باشد. به دلیل اتصال چند وب سایت به یک سرور اشتراکی اغلب این سرورها سرعت خوبی را ارائه نمی‌دهند؛ ولی از سوی دیگر سرورهای اختصاصی به دلیل سرویس دهی تنها به یک وب سایت دارای سرعت بالایی می‌باشند.

از دیگر تفاوت‌های این دو سروی بحث امنیت می‌باشد؛ غالبا در سرویس‌های اشتراکی به دلیل اتصال چندین وب سایت، اطلاعات همواره در معرض خطر هستند ولی در سرورهای اختصاصی به جهت پشتیبانی ویژه همچین موارد مشاهده نمی‌شود.

بررسی سرورهای مجازی و اختصاصی

VPS یا سرور مجازی از بخش بندی کردن یک سرور اختصاصی بوجود می‎آید. این تقسیم بندی‌های توسط یک ماشین مجازی مانند VMware صورت می‌پذیرد؛ و قسمتی از منابع سرور اختصاصی به سرور مجازی داده می‌شود. پس از اتفاق هر سرور محازی می‌تواند بصورت جداگانه فعالیت‌های خود را انجام دهد و عملکرد هر سرور به سرور دیگر ارتباط ندارد. سرورهای محازی می‌توانند از تنظیمات مورد نیاز و سیستم عامل‌های دلخواه استفاده کنند. در ادامه به برخی از مزیت‌های سرورهای مجازی می‌پردازیم:

  • منابع سخت افزاری منحصر بفرد
  • پشتیبانی ویژه از نرم افزار و سخت افزار
  • قابلیت ارتقا
  • هموراه قابلیت اتصال به اینترنت را دارد
  • سرعت بالا
  • محاسبات و پردازش سریع
  • امنیت بالا
  • آپ تایم واقعی

یکی از دلایل بالا بودن مخارج خرید سرور اختصاصی بحث تامین امنیت آن است چرا که این کار باید توسط افراد کاملا حرفه‌ای انجام شود تا از اطلاعات مشتریان در همه حال مراقب به عمل آید. سرور اختصاصی معمولا یکی از انتخاب‌های مناسب برای دریافت سرعت بالا و پردازش سریع است همچنین این سرورها به دلیل قابلیت‌های جانبی مانند پشتیبان توانایی ارائه خدمتات ویژه‌تری به مشتریان خود هستند.

کاربرد سرور مجازی

زمانی که بودجه کافی برای تهیه یک سرور اختصاصی نداشته باشیم می‌توانیم از سرور‌های مجازی استفاده کنیم؛ این سرورها اکثرا برای نگهداری فایل، اجرای برنامه‌ها، میزبانی هاست و … مورد استفاده قرار می‌گیرند. در سرورهای مجازی رم، پردازشگر(cpu) و هسته بین سرورهای محازی تقسیم شده و بصورت اشتراکی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تفاوت سرور Vps و سرور Dedicated

حال که بطور جامع به معرفی سرورهای مجازی و مزایای آن پرداخیتم در ادامه به تفاوت‌های آن با سرور اختصاصی اشاره خواهیم کرد.

  • در سرور مجازی مشتری تنها بر رو چند ماشین مجازی کنترل دارد ولی در سرور اختصاصی کنترل کاملی برروی کل سرور و اطلاعات در آن دارد
  • در سرور مجازی از پردازنده اشتراکی استفاده می‌شود اما رم و فضای ذخیره سازی کاملا شخصی است؛ ولی از طرفی تمام منابع در سرور اختصاصی به کاربر داده می‌شود و هیچ چیز اشتراکی‌ای در آن وجود ندارد
  • به دلیل فیزیکی بودن سرورهای اختصاصی، جابجایی اطلاعات در آن‌ها کمی زمان بر است ولی در سرور مجازی این فرایند در داخل کلاستر محلی آسان‌تر و سریع‌تر انجام می‌شود
  • جهت ارتقا در سرور اختصاصی نیازمند حضور فیزیکی یک پشتیان هسیتم که امکان دارد مدتی سایت مورد نظر را داون کند ولی در سرورهای مجازی به دلیل استفاده از فضای ابری می‌تواند مقدار رم، پردازنده و فضای ذخیره سازی را بدون هیچ وقفه و مشکلی افزایش دهد
  • مخارج تهیه سرور اختصاصی نسبت به محازی بیشتر است
  • امنیت در سرور اختصاصی بسیار بالاتر از سرورهای مجازی است
سرور Dedicated

مخارج تهیه یک سرور Dedicated (اختصاصی)

قبل از تهیه هر سروری باید نیازهای وبسایت خود را ارزیابی کنید. پس از آن باید مشخص شود به چه میزان ram، پردازنده و فضای ذخیره سازی نیاز دارید و میزان ترافکیک سایت شما چقدر است. اگر وب سایت شما به قدری بزرگ است نیاز به تهیه منابع گفته شده را در آن احساس می‌کنید بهترین گزینه خرید یک سرور اختصاصی است اما اگر سرورها اشتراکی پاسخ گوی نیاز شما هستند بهتر است برای کاهش هزینه از آن‌ها استفاده کنید.

مخارج تهیه یک سرور اختصاصی به گزینه‌های متعددی مانند فضای ذخیره سازی، ram، تعداد درگاه اتصال، محل قرار گیری سرور، دیتا سنتر ارائه دهنده آن سرور و… بستگی دارد. غالبا هزینه خرید این سرورها از 500 هزار تومان شروع شده و با افزایش امکانات این مبلغ نیز بالاتر می‌رود.

برترین ارائه دهنده سرور در ایران

شرکت میزبان اول با ارائه یک زیرساخت قدرتمند و بهره‌مندی از ارتباطی گسترده به روش فیبر نوری توانسته است با استفاده از به‌روزترین تجهیزات دنیا بستری پایدار و مطمئن را برای مشتریان خود فراهم سازد. تمامی سرورهای ارائه شده از سمت این شرکت از فیبر نوری پشتیبانی می‌کنند و دارای کمترین میزان تاخیر در ارتباط بین کشور و یا داخل آن می‌باشند.

5 1 vote
امتیاز مقاله
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments